Merhaba

Uzun zamandır bir blog fikri vardı kafamda fakat gerek tembelliğim gerek 'hayatın yoğunluğu' beni blog oluşturmaktan alıkoydu. Aslında bu süreçte yemek ve tatlı yapmaktan da uzaklaştım. Cuma günü kuzenimin yaptığı kurabiyelerle tekrar hevesim canlandı ve eve gelir gelmez internete daldım. Sonunda da bu blogu oluşturdum. Aslında birkaç tarifim var paylaşmak istediğim ama hepsini tekrar pişirip fotoğraflarıyla eklemek istiyorum. Bu da biraz zaman alacak. Yine de en azından blog'um sürekli güncel olacak.

Pilav Tarifi

Ben yemek yapmayı öğrenirken bazı zorluklar yaşadım. O yüzden hem temel tarifleri hem de bazı püf noktaları vermek istiyorum. Pilav için ihtiyacımız olan şey pirinç, yağ, su ve biraz tuz.

Güzel bir pilav pişirmenin en önemli noktası bir pilav tavasına sahip olmak. Ben başka bir tavayla pişirmedim ama annemin aldığı teflon pilav tavası ile daha önce pişirdiği pilavlar arasında dağlar kadar fark var.



İlk yapmamız gereken pirinci ıslatmak. Ben genelde iki ölçek pirinç kullanıyorum. Pirincinizi sıcak suyla ıslatın. 15-20 dakika suda beklesin. Bu arada bir köşede su kaynatmaya başlayın. 2 ölçek pirince 3 ölçek su ekleyeceğiz. Daha sonra pirinci yıkayın. Elinizle nişastanın yukarı çıkmasını sağlayın ve su iyice beyazlaşana kadar yıkayın. Tencerenizde bir kaşık tereyağı ile bir kaşık sıvıyağ koyup altını yakın. Üzerine pirinci ilave edin. Pirinciniz tane tane olana kadar kavurun. Bu süreçte acele etmeyin çünkü birkaç dakikanızı alacak bu işlem. Son olarak üç ölçek suyunuzu ve tuzunuzu ilave edin. Eliniz korkak olmasın tuz atarken, tabi çok da abartmayın :)  Eğer elinizde varsa su yerine tavuk suyu eklemek pilavınızı çok daha lezzetli ve sağlıklı yapacaktır. Yoksa ve tavuk aroması isterseniz de tavuk bulyon kullanabilirsiniz. Yine de ben sade pilavı tercih ediyorum. Suyu ve tuzu ekledikten sonra şöyle bir karıştırın ve altını kısıp kapağı kapatın. Bu devrede lbir miktar imon suyu eklerseniz pilavınız daha beyaz olacaktır (sokaktaki pilavcıların sırrı da budur zaten). Pilav suyunu çekince altını söndürün ve pilavın üstüne kağıt havlu serip kapağını kapatın. 10-15 dakika bekleyin. Artık pilavınız hazır.

Afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder