Merhaba
Uzun zamandır bir blog fikri vardı kafamda fakat gerek tembelliğim gerek 'hayatın yoğunluğu' beni blog oluşturmaktan alıkoydu. Aslında bu süreçte yemek ve tatlı yapmaktan da uzaklaştım. Cuma günü kuzenimin yaptığı kurabiyelerle tekrar hevesim canlandı ve eve gelir gelmez internete daldım. Sonunda da bu blogu oluşturdum. Aslında birkaç tarifim var paylaşmak istediğim ama hepsini tekrar pişirip fotoğraflarıyla eklemek istiyorum. Bu da biraz zaman alacak. Yine de en azından blog'um sürekli güncel olacak.
Bu, benim favori tariflerimden birisi. Çok pratik ve çok lezzetli. Biz, dışarıdan söylediğimiz pizzadan (üşengeçlik hali, zaman zaman oluyor) daha çok beğeniyoruz. Ölçülere sadık kalmanızı tavsiye ediyorum, daha çok istiyorsanız, bir tane daha hazırlayın. Özellikle pişirme süresi çok önemli.
Malzemeler;
Hamuru için;
1 fincan yoğurt
1 yumurta
3 fincan un
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Ketçap
Canınız ne isterse, sucuk, salam, domates, biber, zeytin, peynir, tonbalığı, mısır v.b.
Yapılışı;
Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın. Biraz yapış yapış bir hamur oluyor, o yüzden ben hiç elimi bulaştırmıyorum, kaşık yardımıyla karıştırıyorum. Sonra bu hamuru bir tencereye yayın. Yayma işlemini ben fotoğrafta gördüğünüz gibi ketçap yardımıyla yapıyorum. Kaşık hamura yapışmadığı için kolay yayılıyor fakat ketçabın kenarlara gelmemesine dikkat edin, yanıyor. Bir de kullandığınız tava teflon değilse, dibini mutlaka yağlayın (bir önceki denememde parça pinçik yemiştik pizzayı, başka türlü kazıyamadık çünkü. mutfağa her girişimde böyle şeyler yaşıyorum, biraz dikkatsizim =). bir keresinde fırını yakmadan iki saat falan kurabiyelerin pişmesini beklemiştim.).
Hamurun üstüne canınız ne istiyorsa doldurun. Ben sucuk, salam, biber (mümkünse acı), zeytin koyuyorum. Pizzanız kabaracak, o yüzden biraz sıkı sıkı koyun malzemeyi, yoksa çok boş oluyor. En üstüne de rendelenmiş kaşarı serpin ve kapağı kapatın. Pizzanız tam 11 dakika pişecek. Ben büyük ocakta altı kısık olarak pişiriyorum. Ocağın altını kapattıktan sonra 2-3 dakika bekleyin ki kaşarlar da erisin. Sonra sıcak sıcak servis yapın. İsterseniz üstüne baharat da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Yazilariniz guzel ve eglenceli ama sitenin gorunsu karisik.Devamlari gelsin
Bengu Jacqueliny
Yorum Gönder